Saturday, February 23, 2013

Minu juuksed pärast blondeerimist

Ma ei oska kunagi teema sissejuhatust teha, seega alustan kohe oma jutuga.

Viimased 2-3 kuud on minu jaoks nii kiirelt möödunud, et kohe imelik mõelda, et nädala pärast on juba märtsi kuu käes. Alustasin oma juuste blondeerimisega/salgutamisega samuti 2-3 kuud tagasi ja minu meelest oli see nagu eelmisel nädalal.
Nagu kõik teavad, siis rikub blondeerimine tohutult juukseid. Nii oli ka minul. Esialgu ei saanudki sellest aru, juuksed tundusid endiselt mõnusad pehmed ja kahjustamata. See oli pärast esimest salgutamist. Pärast teistkordset blondeerijaga salgutamist oli tulemus aga nukram. Juuksed hakkasid katkema ja muutusid väga hapraks ning kuivaks. Hetkel on minu juuste seisund täiesti tavapärases olekus (fööni-ning sirgendamata) sellised:


Kuivus ja haprus lausa karjub pildi pealt vastu, kas pole?! Kõige rohkem said muidugi kannatada niigi kõige kuivemad ning õrnemad juukseotsad. Nad ei ole küll otsest lõhenenud, mis oli enne minu täiesti tavaline probleem, vaid katkevad täiesti suvalisest kohast. Hetke olukord on selline:


Nagu näha, siis otsad on taaskord ka üsna hõredaks jäänud, lisaks tohutule kuivusele.
Pärast föönitamist olukord nii hull ei tundu ja pärast sirgendamist tunduvad mu juuksed suurepärases korras. Aga kas ma tahangi jääda oma juukseid kuumtöötlema, et nad ilusad välja näeksid? Ei.

Mida ma olen ette võtnud, et võimalikult vähe oma juukseid kuivatada ning piisavalt niisutada?

1. Ma pesen juukseid nädalas 1-2 korda. Viimati pesin nii harva vist põhikooliaegadel 10 aastat tagasi. See on paari kuu jooksul nii välja kujunenud. Alguses hakkasin üha harvem pesema - üle 3 päeva, siis üle 4 jne. Lihtsalt ei olnud vajadust tihedamini pesta. Nüüdseks saan käia ka 5-6 päeva pärast pesu lahtiste juustega (täna näiteks sai 7 päeva viimasest peapesust ja käisin lahtiste juustega väljas). Suureks abiks on kuivšampoon, mida kasutan ühe pesukorra asemel. Suureks plussiks kuivšampooni juures on selle kohevustandev toime - minu ludud juuksed pole kunagi varem nii kohevad tundunud! Kindlasti on oluliseks ka šampoon, millega pead pesta. Kasutan vaheldumisi Senscience kuivadele juustele mõeldud šampooni ning palsamit ja Elidor platsenta šampooni, palsamit. Ise arvan, et just tänu platsenta šampoonile ei muutu juuksed enam nii ruttu rasuseks.

2. Teen kord nädalas kookosõli maski. Ma peaaegu et kuulen, kuidas juuksed mulle selle eest aitäh ütlevad :) Hetkel tundub, et see on parim niisutaja, mida ma kunagi kasutanud olen. Hoian kookosõli peas umbes tunnikese, kuid võimaluse korral alati kauem (kõige kauem olen hoidnud 4h).

3. Tarbin igapäevaselt vitamiine - A, B - grupi vitamiine, C-, E- ja K- vitamiine. Lisaks rauda, aminohappeid, magneesiumi, kaltsiumi, kaaliumi ja fosforit. Seda kõike saan klorella pulbrist (mille kohta kirjutasin SIIN) ning nisuorase pulbrist, mille kohta tuleb ka lähimal ajal postitus. Olen enam kui kindel, et tänu neile pulbritele on mu juuksed viimaks üsna hästi kasvama hakanud - võrreldes eelnenud aastatega. Näen seda just tänu juuksevärvi väljakasvule. Lisaks usun, et need aitavad kaasa ka sellele, et juuksed enam nii kiirelt mustaks ei lähe.

4. Kasutan pärast juuste pesemist niisutavaid tooteid - Chantal Sessio sprei (millest kirjutasin SIIN ja millega ma endiselt väga rahul olen).

Lisaks kõigele ei hoolda ma oma juukseid üle - olen loobunud kasutamast mitut hooldustoodet korraga. Varem spreitasin oma juukseid pärast pesu vähemalt kahe kuni kolme tootega, nüüdseks on alles jäänud vaid üks (lisaks kuumakaitse, kui juukseid föönitan). See aitab kindlasti kaasa sellele, et juuksed püsivad kauem puhtad, mis tähendab omakorda seda, et ma ei kuivata neid sagedase pesuga.

Olen näinud mõnes artiklis väidet, et tihe pesu ei kahjusta/kuivata juukseid, see olevat vaid müüt. Mina aga mõtlen nii, et iga kord pärast pesu tunnen ma, et nahk on kuiv ning kisub - tuleb kreemitada. See tähendab aga seda, et sama toimub juustega, lihtsalt ma ei tunne otseselt seda ebameeldivat kuivuse tunnet oma juustes. Seega minu arvamus jääb samaks - sagedane peapesu ei ole mu juustele kohe kindlasti kasulik! Ja kokkuvõttes loeb ju enda kogemus :)

K.

14 comments:

Unknown said...

Vaadates pilte su juustes ja näen seal nagu enda juukseid. Kuigi ilmselt mu enda juuksed on kordades hullemas seisus ilmselt. Samas ma olen peaaegu et loobunud neile elu sisse ajamisest. Ei jaksa enam. Olen üle aasta aja üritanud ja üritanud. Vahel läheb paremaks, kuid siis läheb jälle hullemaks. Lahtiste juustega ma ei saa hetkel enam üldse käia, sest pärast on nende lahti kammimine tohutult keeruline. Peas on lihtsalt nagu üks suur rastapats. Samas ma ei suuda siiski loobuda oma juuste heledaks värvimisest, mida ma olen teinud nüüdseks kolm aastat. Vaadates et ma ei ole ainuke, kes sellise probleemiga maadleb, siis pean oma pea jälle püsti ajama ja hoolitsema hakkama oma juuste eest.

Kristiina said...

Ära anna alla! Kas kasutad pidevalt blondeerivat värvi? Kui jah, siis selle saaksid ju välja vahetada lihtsalt heleda tooni vastu, mis ei sisalda blondeerijat ning ei kahjusta nii palju. Kui sa veel ei kasuta, siis kindlasti hakka kasutama kookosõli! Minul on ka probleemid juuksepusadega, aga määrides näpuotsatäis kookosõli pärast pesu juustesse, aitab see pusasid paremini lahti saada. Kui piisavalt pingutada ja mitte laisk olla, siis peaksime me, kräsupead, ükspäev oma juuksed korda küll saama! :)

Unknown said...

Mina olin ka mõnda aega tagasi samas seisus ja olukord tundus suhteliselt lootusetu, sest ma olin vist proovinud kõiki erinevaid vahendeid et juuksed korda saada. Siis hakkasin lihtsalt sirgendamist vähendama, alguses üle päeva ja nüüd ei sirgenda üldse igapäevaselt, ainult erilisematel päevadel ja mu juuksed püsivad palju paremini sirged. Õnneks pol ma kunagi püsivärve kasutanud ja hetkel ei värvi enam kergvärviga ka. Radikaalsed sammud küll, aga mu juuksed on palju ilusamad ja tervemad, kõigeolulisem minu jaoks nad kasvavad :) pika tööga on võimalik oma juuksed korda saada, edu sulle edaspidiseks pingutamiseks :)

Kristiina said...

Eks pean isegi föönitamise/sirgendamisega end kõvasti tagasi hoidma hakkama, hetkel on need minu juuste suurmad vaenlased, aga minu suured sõbrad :) Samuti üritan edaspidi võimalikult vähe neid värvidega kahjustada. Pikk tee on veel minna :)
Aitäh sulle! :)

Gerttu said...

Sa pole ainuke, kes on oma juustega hädas. Minu omad on hakanud nüüd natukene paranema, kuid olukord on päris nutune. Aastate pikkune värvimin annab nüüd tunda ning minu kunagistst pehmetest juustest pole enam midagi alles.
Kindlasti külasta juuksurit ja lase tal oma juuksed lõigata nii lühikeseks, kui raatsid. Lase ka katkiseid otsi lõigata.
Soovitan ka värvimise ära unustada mõneks aastaks...ise üritan hetkel sama teha. Ega mul endalgi pole just ilusat tooni juuksed, kuid hetkel on minu jaoks tähtis see, et nad korda saaksin.
Edu ja jaksu!

Anonymous said...

Olen ise hetkel samal teel ja nüüd lähen ikka suure kartusega teisele salgutamisele. Missugust kookosõli Sa oma juustele kasutad?

Kristiina said...

Gerttu - juuksuris käin niigi üle pooleteise kuu ja lasen igal korral lõigata, see kuivuse vastu paraku ei aita :) Ja vaikselt kasvatangi enda loomulikku tooni välja, aga ilusa läike saamiseks tuleb ikka väike värv pähe panna, sellest ma loobuda ei suuda :D Aitäh!

Anonymous - praegu kasutan Gaia Cosmetics külmpressitud kookosõli, aga olen hetkel uue ja suurema koguse otsingutel, väga paljudes e-poodides on see väljamüüdud kahjuks.

Mariann said...

Heip. Kohe esimese asjana kiidan su blogi taevani. Avastasin selle paar päeva tagasi ja on väga huvitav lugeda. Jätka samas vaimus ;)
Nüüd oma justest niipalju et värvinud olen neid absoluutselt iga vikerkaare värviga. Blondeerisin oma 3 aastat tagasi nii hullult et kuklasse tulid põletus jäljed ja armid on siiani näha. Olin noor ja lol. Nüüd nii kahetsen mida ma teinud olen. A pole midagi parata. U. Aasta tagasi lõikasin oma pihani ulatuvad juuksed õlgadeni. Polnud midagi parata olid nii hullus seisus lihtsalt. Siis jäin rasedaks ja kogu 9 kuud ei värvinud kordagi juukseid. Vapustav muutus oli. Juuksed särasid jälle ja olid pehmed ja siidjad. Nüüd u kuu tagasi hakkasin blonde salke tegema. Juuksed jälle katkised ja koledad. Tuleb oma värv tagasi värvida ja kasvatama hakata. Rohkem lõigata ei raatsi.
Tegime eile emaga sinu retsepti järgi sibulamaski. Hais oli jube a tulemus supper. Oleme tänulikud mõlemad et keegi katsetab ja annab oma arvamuse nii saab isegi julgelt proovida kui ei pea tagajärgi pelgama. Good job!! ;)

Kristiina said...

Vau, suur-suur aitäh! :) Enda kogemuste põhjal võin öelda, et kõige hullem asi, mida enda juustele teha, on blondeerimine :( kahjuks! Nii et nüüd on mul jälle suur kiusatus nad tagasi tumedaks (enda loomulikku tooni) värvida..
Ja mul on super hea meel sinu kiidusõnade eest, aitäh!! :))

annnna said...

elupõlise poevärvide sõbrana olen olnud nii beez, pruun, tumepruun, must, punane, oranz, blond, triibuline, salguline. ühesõnaga olen kõike proovinud, sest ma ei ole püsiv. kui seni olin õnnelik koduvärvija, siis mingiaeg andsid juuksed alla. poest ostetud erkpunane juuksevärv värvis mu juuksed hoopis mustaks. ja ma ei tahtnud musta värvi juukseid. otsustasin et aitab naljast. juuksed peab heledaks saama. PEAB. ja loomulikult blondide juuksevärvide ja värvipesuga. enda arvates jumala hea otsus. sittagi. kui lõpuks heledaks sain, olid juuksed ikkagi veits kollakad-oranzikad (ei aidanud ka tuhkblondid) ja juuksed nagu mängunukul. takkus ja jäledad.
see oli siis kuskil 2-3 aastat tagasi kui otsustasin, et aitab naljast ja enam ise ei värvi. leidsin endale hea juuksuri kelle juures käisin iga kuu. iga jumala kuu lõikasime juukseid nii, et seda kahjustatud osa jääks vähemaks. olgem ausad, ma nägin välja nagu potisoenguga rekkalesbi oma lühikeste juustega, aga vähemalt sain elimineeritud ajapikku kogu poevärvi draama seal peas. nüüdseks juuksed kenasti taastunud ja värvin ainult juuksuris. ei taha seda kodujama enam korrata. ma usun et su juuksuriskäik ja otste lõikamine kindlasti on aidanud, aga samas kas kogu kahjustatud osa on ikkagi ära lõigatud, mis aastaid seda värvimist-föönitamist ja sirgendamist sai.
kasuta igasuguseid õlisid, nii maskiks kui juukseotstele. ära osta poe odavaid shampoone igapäevaseks pesemiseks. sisaldavad igast keemiat, mis ladestub su juuksekarvadele ka.
aga jah, sul on hea ja ülevaatlik blogi ja kohati on väga hea samastuda su sissekannetega.
pea vastu ja edu ravimisel!
PS! ice cream mask on hüva ;)

Kristiina said...

Kogu kahjustatud osa juustest pole kohe kindlasti mitte veel ära lõigatud, aga eks ma vaikselt ka ikka püüdlen sinna poole.. eks oma kogemustest tulebki õppida ja annan endast parima. Õnneks odavaid šampoone/palsameid pole ammu enam kasutanud, pooldan enamasti salongitooteid. Ja õlitan ning maskitan neid nii palju kui jaksan :)
Aitäh! :)))

Anonymous said...

Olen ise ka täpselt samas seisus, juuksed on katki ja otsad murduvad ära. Lihtsalt see vahe on, et olen blondide juustega. Hetkel siis on sama juuksepikkus olnud 5 a ja teen mida iganes aga juuksed lihtsalt pikemaks ei kasva, vaid murduvad otstest ära. Nagu Sinagi, olen kasutanud väga palju erinevaid tooteid. Julgeksin ise soovitada Inebrya SheCare maski, see on tõesti minule ülihästi sobinud ja samas hinnaklass on odavam kui nt Joico, Tigi jne. Joico K-Pak iseenesest sobis, sellist allergilist reaktsiooni ei tekkinud aga inimesed on ju erinevad. Sattusin siia blogisse juhuslikult ja lugesin korraga kõik läbi :) ja kavatsen osta ka RICH argaania õli ja seda kasutama hakata!

margit said...

Tere-tere. Kuigi see postitus pole nahaga seotud, kirjutan ikkagi siia alla, sest see kõige värskem :D
Mul on ka mure suurte põletikuliste ja äärmiselt valulike nahaaluste vistrikega. Mis sul siis lõpuks aitas?

Kristiina said...
This comment has been removed by the author.