Friday, January 4, 2013

Sibulamask juustele - juuste väljalangemise vastu


Otsustasin täna oma juukseid veidi turgutada. Olen märganud, et juukseid on hakanud taas päris palju ära tulema ning nad on muutunud tõsiselt õhukeseks. Eriti selge on see siis, kui juuksed on sirgendatud ja hobusesabas. Pats on nagu hiiresaba..
Sibulamask peaks aitama juuste väljalangemise vastu ning lisaks annab sibulamahl juustele ilusa sära.
Maski jaoks kasutasin mina ühte keskmise suurusega sibulat (tegelikult võiks olla üks suurem sibul), takjaõli ja kookosõli.
Sibulamaski olen üks kord varem ka teinud, siis kasutasin samuti lisaks sibulale veel õli, et seda oleks veidi kergem pähe määrida. Eelmisel korral hakkisin sibula võimalikult väikses ja pigistasin vedeliku välja. Sel korral kasutasin aga riivi ja minu meelest oli riivitud sibulat pähe määrida hulga kergem.

Riivisin sibula kausi sisse ning pigistasin kogu saadud massi nii kõvasti kui jaksasin, et võimalikult palju sibulamahla välja tuleks. Lisasin ka umbes 2spl riitsinusõli, mis peaks samuti kiharad kasvama panema ning lisama juuksestruktuurile läiget. Sibula-õli segu määrisin juuksejuurtele ja peanahale, seda tuleb VÄGA hoolikalt teha ning ise soovitan kogu protseduuri läbi viia vannitoas kraanikausi kohal! Nimelt on suur võimalus, et sibulatükid voolavad juustest välja ja kukuvad maha. Kookosõli kasutasin ma juukseotstel ning määrisin veidi ka peanahale ja juurtele, et sibulalõhna leevendada. Kui kogu juuksepikkus oli maskiga kaetud panin pähe kile ja rätiku. Maski hoidsin peas veidi rohkem kui 1h. Tegelikult piisab isegi 20-30min, aga võib hoida ka terve öö. Lihtsalt mida kauem hoiad, seda raskem on pärast sibulalõhna juustest välja saada.
Pärast maski välja pesemist - mis oli üllatavalt lihtne, kuna sibulatükid olid nii väikesed ja pigem oli tegemist püreega - lasin juustel loomulikult kuivada, ehk ei föönitanud. Pärast juuste kuivamist olid nad tänu sibulale ja takjaõlile ilusti säravad ning tänu kookosõlile ülimalt pehmed! Nüüd ei ole muud teha kui oodata ja loota, et juuste väljalangemine väheneb!

Minu jaoks on sibulamaski valmistamise puhul kõige raskem sibula riivimine. Kuna ma olen VÄGA tundlik igasuguste lõhnade suhtes, siis võite ette kujutada, kuidas mu pisarakanalid sibula riivimise ajal töötasid. Vahepeal ma ei näinud isegi, kui palju sibulat veel järgi on, kuna silmad olid täiesti vett täis. Vaatamata sellele on minu meelest selle maski valmistamine ja pähe määrimine äärmiselt lihtne. Isegi väljapesemine ei valmista raskusi!

Sibulamaski tegijad peavad arvestama aga sellega, et järgneva kahe nädala jooksul on tunda juuste märjaks saamisel kerget sibulalõhna (mul on täpselt nädala pärast juuksuri aeg, vaene juuksuritädi, hehee). Oleneb muidugi kui tihti juukseid pesta, aga lõhn peaks täielikult eemalduma kuskil kuue pesukorra järel. Kes seda lõhna ei talu, siis ei soovita maski teha! Kuna ise olen korra selle läbi teinud, siis tean, et minu jaoks see ei ole midagi talumatut ning lisaks kasutan ma hea lõhnaga viimistlustooteid, mis on tugevama lõhnaga kui sibul.

Hakkan järgmisest nädalast kasutama uuesti ka platsenta ampulle, kuna mind tõesti ehmatas mu tohutult niru juuksepats :(

On keegi teist teinud sibulamaski ja kuidas mõjunud on?

K.

5 comments:

Merilin Girin said...

Mul on ka pidev probleem juuste väljalangemisega. Kevadel läks asi millegipärast eriti hulluks ning otsustasin hakata kasutama platsenta ampulle. Tegin 3-karbilise kuuri ning tulemusi ei olnud. Vereproovid ei näidanud ka midagi ning viimases hädas proovisin sibulamaski ning toimis. Lisaks võtsin arsti soovitusel vitamiine. Kahjuks praegu on jälle juustest jäänud hiiresaba järele :( Sinu postitust lugedes võtsin taaskord end kokku ja hakkan jälle koduste vahenditega juukseid ravima (sibulamask, riitsinusõli, Joiki juukseõli). Ma ei kujuta ette ka millest nii suur juuste kadu tuleneda võib, sest sirgendan ja lokitan juukseid vaid max korra kuus, ei föönita ning värvin ka ikka mitme kuu tagant. Kui tihti sa sibulamaski teed? Ja kas oskad veel mingeid tooteid soovitada, et juuksed ikka pähe jääksid?:D

Anonymous said...

Kord aastas langebki juukseid palju rohkem välja kui tavaliselt. Ütleme siis karvavahetus :D See on täiesti normaalne ja ikka on nii palju neid, kes sellest erutuvad ja murelikuks muutuvad. Kui juuksed on pool aastat järjest hullult välja langenud, siis alles saab diagnoosida mingi probleemi või ainepuuduse. Teisest küljest see iga-aastane paanika on ju hea juustele, väike meeldetuletus, et tuleb ikka neid hellalt kohelda:)

Aga jah, nüüd küsimus blogipidajale ka, et mis sa juuksuris teha lased:) Ning kahju, et pole ammu siin mõnda progressipilti näinud.. pärast juuksurit võiksid ju teha pilte ja üles panna.

Kristiina said...

Merilin - Ampullid jah väljalangemise vastu väga ei aita, aga uusi juukseid panevad kasvama küll, minul vähemalt :) Eks mingil määral juuste väljalangemine on normaalne, aga kui tõesti silmaga nähtavalt on juuksed palju õhemaks jäänud, siis tuleb tegutseda! Sibulamaski soovitan ma teha 2x kuus (kui suudad lõhna taluda) ja umbes 2-3 kuu jooksul. Ise vähemalt plaanin sellise aja jooksul seda teha :) Otseselt mingeid tooteid ei oska soovitada, aga ise hakkasin võtma ka toidulisandeid, kuna siis ma vähemalt tunnen, et teen midagi veel, et juuksed pähe jääks :D

Anonymous - Jah, tean, et see on normaalne, kui tuleb kord aastas veidi rohkem. Aga kui pika aja jooksul juba juukseid langeb ja silmnähtavalt väheneb, siis on veidi põhjust ka muretseda.. vähemalt see on minu arvamus :)
Mis ma aga juuksuris teha lasen, selle jätan hetkel saladuseks, aga kindlasti lisan pildi nagu alati pärast juuksurit.. juba reedel on minek ja tõenäoliselt teen siis ka kohe postituse :)

Anonymous said...

Tegin täna seda maski. Sibula tükke on pea täis, aga muidu ei saa veel midagi aru, kas on parem või mitte. Haisu võttis juukse õli ära. Peanahk sügeleb küll, aga ehk kaob seegi.

Anonymous said...

Hei, ehk oled vahepeal ka ise sellepeale tulnud aga hulga lihtsam on sibulat saumikseriga püreestada, pisut vett ka juurde lisada ja jääbki mõnus shampoonitaoline püree mida juustesse määrida. Sibula lõhna vältimiseks võib juukseid hiljem hästi lõhnava viirukiga lõhnastada. Edu soovides, Helena