Tuesday, May 31, 2011

Mis aitas minul juuste väljalangemise vastu

Ühe kommentaari peale eelmises postituses tekkis mul idee kirjutada, kuidas mu juuste väljalangemisega lood on ja mida kõike ma kasutanud olen ning mis aidanud ja mis mitte.
Kõige esimese asjana tegin enda jaoks reegli: vähem sirgendamist! Olin oma juukseid sirgendanud igapäevaselt vist ca 5 aastat ja otsustasin seda oluliselt piirama hakata. See andis loomulikult pisut tulemusi.
Seejärel hakkasin võtma Piimax c-kalkki toidulisandeid. Neid oleks pidanud võtma neli korda päevas, aga mina võtsin ainult kaks ja kui ma aus olen, siis tulemusi ei näinud. Olen võibolla ka ise süüdi, kuna tervet purki tühjaks ei söönud, kuna usk kadus. Paranes küll juuste üldine väljanägemine ja nad olid tugevamad, aga välja langes endiselt väga palju. Alguses tundus, et tõesti juukseid tuleb pestes vähem välja, aga lõpuks sain ma aru, et ma lihtsalt ei tahtnud näha neid karvu, mis välja tulid.
Üks asi, mis mõjus (lühiajaliselt) oli sibulamask. Tegin maski nii: purustasin sibula väikesteks tükkideks ja pressisin sibulatükkidest võimalikult palju vedelikku välja (ise samal ajal lahinal nuttes), sibulavedelikule lisasin veel Ingli Pai juuksekasvu soodustavat õli. Seejärel masseerisin vedeliku peanahale ja tõmbasin ka kogu juuksepikkusele, hoidsin kile ja rätiku all 45 minutit ja loputasin maha. Sibula lõhn oli muidugi tugev, aga mitte talumatu. Pärast maski tegemist ei näinud ma üldse tulemusi, juukseid tuli endiselt palju aga umbes nädal hiljem hakkas aina vähem ja vähem välja langema. Arvan endiselt, et see oli siiski tänu sibulamaskile.
Pärast sibulamaski hakkasin tegema õlimaske. Lemmikuks kujunes jojoba-mandli-ja oliiviõlimask. Mandliõli ennetab juuste väljalangemist ja seda ta ka tegi :) Pärast esmakordset maski tegemist oli juba tulemusi väga hästi näha. Segasin lihtsalt kolm õli kokku ja määrisin kogu juuksepikkusele, rõhku panin juuretele ja otstele. Hoidsin peas umbes 1h ja loputasin korralikult välja. Juuksed olid pärast super mõnusad!
Seejärel ostsin lõpuks vaala platsenta ampullid, mida kõik tohutult kiitnud on. Ja mina kiidan ka, kui tahad, et juuksed kiiremini kasvaks! Minu juuksed pani see küll kasvama, aga väljalangemise suhtes ma kommentaare öelda ei oska, kuna minu meelest ei aidanud need selle probleemi vastu eriti tõhusalt. Platsenta tuleb siis määrida peanahale vahetult pärast pesu ja mitte välja pesta. See paneb uued juuksed kasvama ja kergelt ka särama :)
Viimase asjana ostsin juuksurisalongist Sim šampooni, mis on juuste väljalangemist ärahoidev. See on minu meelest andnud kõige rohkem tulemusi, kuna pärast šampooni kasutama hakkamist ei tule peaaegu üldse juukseid ja pärast pesu on vee äravooluauk enamvähem karvavaba :) Kasutan seda šampooni nagu iga teist šampooni pestes kaks korda pähklisuuruse kogusega ainult juuri.

Lisaks sellele kõigele olen ma veel käinud juuksuris kolmel korral põhjalikku ravi tegemas, kandnud juukseid võimalikult tihti lahtiselt, harjanud neid tihedamalt kui varem ja üritanud võimalikult vähe ka föönitada.
Nüüdseks olen saavutanud selle tulemuse, mida olen soovinud ja üritan seda ka hoida. Kavatsen osta suveks uued UV-kaitsega tooted, et juukseid võimalikult palju kaitsta ja saavutatud eesmärki säilitada :)

Lubasin lisada ka pildi oma juustest, mis on tehtud enne mu hoolduse algust, aga pean selle homsesse lükkama, kuna hetkel ei suuda võimalikult head pilti leida. Homme otsin kindlasti! :)

K.

6 comments:

Anonymous said...

http://www.hennaserai.com/lang/et/ võiksid sennat vms proovida :)

sissukas said...

Mul tuleb ka hetkel väga palju juukseid ära. Sibulamaski olen korra teinud, aga jätsin katki ja teist korda ei proovinud. Peab ikka uuesti proovima või siis hoopis mandliõli maski tegema kui sa seda nii kiidad :)
Aitäh soovituste eest :)

Kristiina said...

anonymous - aitäh soovituse eest, kas oled ise kasutanud seda? tundub huvitav :P

sissukas - soovitan sul kindlasti uuesti teha ka sibulamaski ja mandliõli soovitan ma 100% ! :) tore, kui minust kasu oli:)

Anonymous said...

Ei ole veel proovinud, aga tellin kindlasti ja proovin järgi :)

Kristiina said...

Anna mulle palun teada kuidas ja kas mõjus :)

Liiina said...

Tekkis selline küsimus, et kus salongis ning millist ravi sa täpsemalt tegemas käisid/käid? :)