Thursday, January 20, 2011

Sibulamask juustele

Lõpuks võtsin siis julguse kokku ja proovisin sibulamaski, äkki see peatab mu juuste väljalangemise. Tegin natuke omaloomingut maski valmistamisel.
Hakkisin sibula võimalikult väikesteks tükkideks, mikserdades oleks see olnud muidugi tuhat korda kergem, aga mul pole seda kahjuks. Panin hakitud tükid kaussi ja pigistasin neid nii palju kui võimalik, kuni sibulatükkidest hakkas vedelikku välja tulema. Väga palju seda ei tulnud, aga parem kui mitte midagi. Siis lisasin samasse kaussi Ingli Pai juuksekasvu soodustavat juukseõli (sisaldab jojobat, sandlipuud, seedrit, ilang-ilangi). Mõtlesin et ehk on siis parem seda pähe määrida ja saab nö kaks ühe hoobiga ära teha. Seejärel määrisin selle segu omale peanahale ja üritasin kõigest väest sisse määrida, aga kuna mu silmad jooksid meeletult vett, oli see väga keeruline. Lõpuks panin pähe kilemütsi ja keerasin rätikust turbani. Lasin mõjuda 45 minutit ja pesin välja. Haisust siis nii palju, et rohkem häiris mind see õli hais kui sibula. Sibulat oli küll hästi tunda, aga see polnud minu meelest talumatu. Hetkel veel juuksed kergelt märjad ja lõhna on ka tunda. Aga elan üle. Ma ei tea, kui ruttu ma peaks aru saama, kas juukseid tuleb vähem või ei. Kas peaks järgmine nädal maski kordama või piisab ühest korrast? Eks seda näen siis nädala jooksul, kas tuleb endiselt palju juukseid või ei. Kõige ebameeldivam selle maski puhul on minu meelest pealekandmine. Kuna ma ei saanud sibulat väga väikseks purustada, siis need tükid ei tahtnud peanahal püsida ja libisesid mööda juukseid alla otse kraanikaussi ja nii ma neid seal kraanikausis siis taga pidingi ajama. Kogu see valmistamisprotsess oli ka natuke ebameeldiv, kuna tegemist on siiski sibulaga. Plussidest aga nii palju, et see on ODAV, LIHTNE ja (loodetavasti) EFEKTIIVNE. Lisaks sellele olid mu juuksed päris säravad kui rätiku peast ära võtsin. Nii et kokkuvõttes olen ma selle maskiga rahul :)

K.

3 comments:

Anonymous said...

Ise olen teinud seda maski nii, et riivin sibula selle kõige peenema riiviga ära ja siis selle plöga veel omakorda kurnan läbi marli. Saadud sibulamahla olen seganud nende juuksekasvu soodustavate vene juukseõlidega, siis segu veidi soojendanud ja endale pähe hõõrunud. Tunduvalt mõnusam variant, mis on mõneks ajaks andnud tulemusi, aga siis tuleb kahjuks jälle korrata.

Kristiina said...

Tundub tõesti palju mõnusam, ei ole vaja nende sibulatükkidega jamada. Proovin kindlasti järgmine kord seda varianti, aitäh!

Anonymous said...

Kust saab Ingli Pai õli:)? Olen ainult head kuulnud selle kohta.