Sunday, January 30, 2011

Mandliõli!

Hei-hei! Nagu juba räägitud, siis pidin tegema nädalavahetusel uuesti sibulamaski. Läksin aga veidi lihtsamat teed ja tegin hoopis kahe õli maski. Üheks õliks siis oliiviõli (jep, võtsin end kokku ja panin seda jälle juustesse, olgugi et see lõhn mulle ei istu) ja teiseks õliks mandliõli - looduslik käsitöö kosmeetika. Ma olen viimasel ajal hakanud kalduma looduslike toodete poole, nii juuste kui kehahoolduse puhul. Räägin siis natuke lähemalt, mida see mandliõli endast kujutab ja mille jaoks kasulik peaks olema. Mandliõli kasutatakse nii juuksehoolduses kui kehahoolduses. Juuste puhul on see suurepärane niisutaja ja läike andja tuhmidele juustele nagu minu omad. Sisaldab juuste jaoks väga olulist E vitamiini ja olulisi mineraale (magneesium). Õli ennetab juuste välja langemist ja muudab juuksed tugevamaks. Egiptuses kasutati mandli õli ka juuste kasvu tõhustajana. Ühesõnaga kasulik on see igal juhul! Peas tuleb hoida kuskil 30 minutit. Naha puhul aitab see väga hästi kuiva ja vananeva naha puhul. Lisaks hoiab noore naha värskena. Mina kasutaksin seda just jalgadel ja näonahal (pole veel kumbagi proovinud).
Mina siis tegin nii, et panin oliiviõli otstesse ja mandliõli peanahale ja tõmbasin ka laiali põhimõtteliselt kogu juuste pikkusele. Peas hoidsin umbes 45 minutit või isegi natuke rohkem. Pärast õli välja pesemist (siiani on tunda pesemisel kerget sibula lõhna, hehee) olid juuksed tõesti siledad ja läikivad ja otsad mõnusad pehmed. Seda mandliõli maski on soovitatav teha 1 kord nädalas. Ehk siis järgmise nädala keskel teen uuesti :)
Võin veel nii palju öelda, et nüüd ma näen, et sibulamaskist oli tõesti kasu. Juukseid tuleb tunduvalt vähem!!! Peopesad pole enam juukseid täis ja äravooluauk samuti mitte. Nii et sibulamask tõesti tegi kõik, mis pidi tegema. Olen sellega tõesti rahul! Kui nüüd mandliõli mu juuksed kohe täitsa kinni paneb ja veel kasvu ka soodustab, siis ma olen oma kuu aja edusammudega ikka arenenud palju rohkem kui viimase poole aastaga kokku.

K.

3 comments:

Unknown said...

Ma kuulsin hiljuti veel jojoba õlist juustele. Oled kuulnud midagi? Ma vist mõtlen seda proovida. Mulle ka eriti oliiviõli lõhn ei istu, aga kannatan ära :D.

LiisK said...

Lõhna poolest on mandliõli vast kõige meeldivam :), jojoba pole niivõrd õli vaid väga vedel vaha - tõenäoliselt saab juustesse väga kena läike.

Kristiina said...

Ma kusjuures valisingi, kas kasutan jojoba õli või mandliõli, imekombel olid mu emal mõlemad olemas :P lugesin jojoba kohta aga seda, et pigem kasutatakse kehahoolduses (rasusele nahale näiteks pidi väga hästi sobima), juuste puhul siis peaks aitama peanaha probleemide puhul ja aitab kõõma vastu. Kindlasti on see ka super niisutaja, aga ma seekord tahtsin ikkagi seda mandliõli proovida :P