Monday, March 21, 2011

juukseravi, keratiin

Järgmine nädal ootab mind ees taas juukseravi. Täpselt 6 nädalat siis möödas viimasest korrast. Pärast seda pean siis vist alles suvel uuesti tegema, aga eks ole näha, mida juuksur arvab. Oma suureks rõõmuks olen suutnud selle 6 nädala jooksul juukseid sirgendada ainult 3 korda! Ise tunnen end küll tublina, kuna muidu oli sirgendamine ju ikka igapäevane ja vahel tegin seda isegi mitu korda päevas. Kavatsen juuksurisalongist osta omale uue šampooni ja palsami. Kuulsin sõbrannalt sellisest Soome juuksehooldustoodete firmast nagu Sim. Neid müüakse salongides, e-poodi ma veel ei ole leidnud. See firma teeb šampoone juuste väljalangemise vastu, juuksekasvu soodustamiseks, sügavpuhastamiseks, kõõmaga võitlemiseks jne. Lisaks ei sisalda need šampoonid värv-ega lõhnaineid. Võibolla astun taas ämbrisse, aga proovima ju peab, et leida see õige enda jaoks. Pean tõdema, et viimasel korral juukseid pestes tuli väga palju juukseid. Võibolla stressist.. loodame, et stressist. Kavatsen igaks juhuks nädalavahetusel sibulamaski teha jälle, sest see tõesti aitas :) Lisaks mõtlesin proovida maski, mis sisaldab banaani.. tundub huvitav, aga eks ole näha kuidas mõjub ja kas üldse mõjub.
Viimasel ajal olen tähele pannud, et väga palju promotakse keratiin hooldust juustele. Mõeldud on see eelkõige kahustele, lokkis ja väga kahjustatud juustele. Hooldus peaks ära hoidma juuste murdumise, mis tekib just sirgendades. Tegemist on jutujärgi loodusliku ja tervisliku hooldusega, mis tagab juuste sileduse, pehmuse ja juuksed püsivad sirged ca 4 kuud, pärast hooldust on aga taas vaja üle vaadata oma šampoonid ja tooted, mida kasutad, kuna tuleks siis kasutada tooteid, mis ei sisalda naatriumkloriidi ega sulfiide. Protseduuri hind sõltub täiesti enda juuste struktuurist, paksud ja pikad juuksed võivad maksma minna kuni 300€ (ca 4600 eek). Kallis lõbu, aga kuna seda nii väga kiidedakse, tekkis mul huvi selle kohta natuke rohkem uurida. Ma arvan, et minu juuksed seda hetkel siiski ei vaja, aga võibolla pärast suve, kui juuksed on päikesest ja (loodetavasti) rohkest mereveest räsitud ja väsinud, võiks proovida:)

K.



(pilt buduaarist)

10 comments:

Kissu said...

Sa mõtled ise tehtud maski banaaniga? :D

Ma kunagi tegin, ei soovita :D Tükeldasin ja püreestasin ilusti ära, juustes oli täitsa mõnus. Aga ohh milline õudus oli seda pudru-tüki segu juustest välja pesta-nokkida :D:D

Kristiina said...

Ise tehtud mõtlesin jah.. ma kujutan ette, et see saab raske olema, aga ma plaanisin ikka selle täiesti püreeks ja puhta vedelaks saada, aga eks ole näha kuidas õnnestub:D

Kissu said...

osta parem valmis smuuti :D

Kristiina said...

hahaha, hea idee iseenesest:D:D

Kirsi said...

Krissi, loen su blogi hoolega, kuna olen ise ka juustega hädas ja loodan kunagi kasvatada endale pikad terved juuksed :)

Mõnda aega tagasi mõtlesin ka mina, et pöördun nö loodusliku juuksehoolduse usku :P ..kuna mu tumepruuniks värvitud juustele mõjus blondide triipude tegemine väga-väga halavasti - juuksed ongi nagu õled :S Peale tumeda värvi juurde tagasi pöördumist, otsustasin nüüdsest neid tõsiselt hoida ja rohkem mitte kahjustada.
Proovisin muna ja õli segu, ainult munakollase, ainult õli - ja seda ikka mitu korda. Aga mina ei näinud ega tundnud mingit vahet. Minu arust siis mõttetu mäkerdamine :S Aga jah, ega enne ei saa teada, kui ei proovi ;)
Vene takjajuure õliga peanaha määrimisest (tund aega peas hoida ja siis maha pesta) - sellest on küll kasu - beebijuukseid on ikka väga palju juurde tulnud :) Odav kraam ka.

Kristiina said...

Kõige pikem kommentaar minu blogis kuulub sulle, hehee:) mul on väga hea meel, et loed minu blogi ja tore, et keegi on minuga veel samas "paadis" :) Olen palju kuulnud sellest vene takjajuure õlist, aga pole seda kusagil müügil näinud (pole nagu otsinud ka tegelikult), kust seda saada võiks? tahaks proovida küll:)

Kirsi said...

juhhei :)
apteegist oled küsinud? mina sain sealt - valisin Takjaõli nõgese eksraktiga, sest seda kiideti foorumites kõige enam. ja üks hea asi, mida kasutan, on Goldwelli kerasilk anti-frizz serum - kannan niisketesse juustesse peale pesu, see teeb juuksed siledamaks.

Kristiina said...

Apteegis olen ringi vaadanud küll, aga küsinud spetsiaalselt ei ole.. aga nüüd vist küll teen seda:) aitäh info eest!:)

Viu said...

Brasilian Keratin Treatment Blow Dry varianti saab edukalt ka kodus teha, kui head sirgendajad on. Ja isegi ostes 70 eurosed sirgendajad (sirgendaja peab 220-230 kraadi välja võtma), on odavam teha seda kodus. Võid tsekata mu blogi, kus sellest pikemalt kirjutan (katsetasin ise juba ära selle).

Kristiina said...

Suur aitäh sulle selle kommentaari eest, sain väga palju ideid kohe pähe ja ühe toreda blogi võrra rikkamaks:))