Saturday, December 1, 2012

Talvine juuksehooldus

Väljas läheb iga päevaga külmemaks, seega mõtlesin kirjutada, kuidas kaitsta oma juukseid miinuskraadide eest. Õige hooldus aitab juuksed kaunimana ning loomulikult ka tervemana hoida!

Märgade juustega välja minek keelatud! Sinna hulka kuuluvad ka niisked juuksed ja alles föönitatud juuksed. Talvel on üldiselt soovitatav juukseid üldse mitte föönitada vaid lasta loomikul teel kuivada - kuid kellel meist seda aega on, eks :)

Mask, mask mask! Talvel muutuvad enamus naiste juuksed kuivemaks ja murduvad kergemini. Kuivuse vältimiseks tuleks kindlasti vähemalt nädalas ühe korra juukseid maskidega turgutada. Kõige paremad on kodused maskid, mis kokku pandud "köögikomponentidest". Üks väga hea mask, mis lisab juustele sära, annab pehmust ning on lihtne teha: 1 munakollane, 1 spl oliiviõli, 1 spl konjakit (kuivade juuste parim ravim), 1 spl mett. Koostisained kokku segada, kanda kogu juuksepikkusele, katta kile ja rätikuga ning hoida peas min 15 minutit. Muidugi võib hoida ka 5h, kui keegi soovib :) Mesi on muide ka abiks, kui soovite juuksevärvi heledamaks saada. Maski peab siis muidugi mitu korda tegema, enne kui tulemusi näha on.

Juukseotsi tuleks lõigata tihedamini kui suvel! Tõsi ta on. Kui juukseotsad on katki, on kogu juuksestruktuur kuiv ja inetu - tean omast käest. Talveperioodil on soovitatav otsi lõigata iga 1,5 kuu järel. Vajadusel ka 1 kuu järel. Regulaarne lõikamine aitab kaasa ka juuksekasvule!

Võta kasutusele proteiinirikas šampoon! Eriti kasulikud on šampoonid, mis sisaldavad looduslikku nisuproteiini. Valik Eesti turul väga suur ei ole, aga üheks valikuks on näiteks LaCoupe kohevustandev šampoon - müüakse pea igas supermarketis, I.L.U's, Kaubamajas..Nisuproteiin muudab juuksed paksemaks, läikivamaks ja säravamaks!

Müts pähe! Loogiline, eks?! Juuksed kannatavad vaid maksimum -5C ja kui väljas on kasvõi kraad külmem, tuleks kindlasti pähe panna müts - meeles tasub pidada, et kapuuts ei tee mütsi tööd ära!

Võta kasutusele õli! Kasuta erinevaid õlisid nii maskide tegemisel, kui ka igapäevases juuksehoolduses - pole paremat juukseotste niisutajat kui oliiviõli! Samuti on super ka kookosõli.. lõhn on ka meeldivam kui oliviõlil, vähemalt minu jaoks.

Vaata üle viimistlustooted! Liiga niisutavad tooted tuleks talveks kappi peitu panna! Lisaks tuleks vältida "wet-look" tooteid. Lisaks tuleks palsam valida niisutavam kui šampoon, kuna talvel on juukseotsad kuivemad, aga peanahk rasusem pidevast mütsi kandmisest.

Nipid kasutusele ja juuksed püsivad ilusad kogu talve!

K.

6 comments:

Merilin said...

kuidas hakkavad juurte juurest juuksed kiiremini kasvama, kui ma täiesti teisest otsast lõikan?

Kristiina said...

Terved juuksed kasvavad paremini kui katkised.

Merilin Girin said...

Tore ja kasulik blogi on sul :) Olen saanud palju häid nippe. Üritan enda juukseid ka korda saada. Meeldivad su postitused erinevatest toodetest, olen paljusid ise ka pärast julgenud proovida. :)

Kristiina said...

Kuna tagasisidet blogi kohta on väga vähe, siis sinu kommentaari lugeda oli tõeline rõõm! Aitäh ja mul ainult hea meel, kui saan oma postitustega kasulik olla :)

Liis said...

kasulik ja huvitav blogi:)

Kristiina said...

Aitäh!! :)