Thursday, December 27, 2012

Kookosõli sinu juustele


Minu iga nädalaste maskide hulka kuulub kookosõli mask - kõigi aegade lemmik.
Kookosõli on suurepärane niisutaja ja muudab juuksed ülimalt pehmeks ja siledaks. Lisaks aitab kookosõli hooldada peanahka ning aitab kõõma vastu. Lisaks on kookosõli kuulus oma võime poolest kahjustatud juuksestruktuuri tugevdada. Pärast kookosõli kasutamist juustel on minu juuksed küll väga pehmed ning lõhnavad lihtsalt jumalikult. Kookosõli ise on esialgu tahke, kuid sulab sõrmede vahel kiirelt ning seda on ülimalt lihtne juustesse kanda.
Kookosõli tuleb juustesse määrida enne pea pesemist ning kanda kogu juuksepikkusele. Ise pööran erilist tähelepanu otstele, mis hetkel kõige enam niisutamist vajavad. Kui kogu juuksepikkus on kokku määritud panen pähe kile ja rätiku ning hoian peas nii kaua kui võimalik. Tavaliselt 30min-1h. Siis tuleb pea lihtsalt šampooniga puhtaks pesta. Kookosõli puhul on ka see väga hea, et mahapesemine ei ole väga keeruline. Kui teised õlide väljapesemine on üsna keeruline (ntks oliiviõli), siis kookosõli tuleb juustest välja üllatavalt kergelt. Kui kasutada šampooni, mis ei ole väga lõhnastatud, siis on pärast juustel veel mõnus kookose lõhn. Super!
Kasutan kookosõli ka kehahoolduses, näiteks pärast raseerimist on see väga hea valik, sest on antibakteriaalne ning põletikuvastane. Lisaks kreemitan sellega oma käsi ja kasutan näo kuivades piirkondades. Tegemist on tõepoolest suurepärase niisutajaga ja soovitan proovida!
Ise tellisin enda purgi Gaia e-poest, aga tegelikult saab ökopoodidest isegi odavamalt ja suurema koguse :)

K.

5 comments:

Liiina said...

Väga hea sissekanne! Kasutan ise ka kookosõli, aga ostsin oma esimese purgi kaubamaja ilumaailmast. Oli vist l'Eeboristica oma. Lõhn on lihtsalt nii hea, et sööks või ära ennast :)

Anonymous said...

Tere!
Kas te oskaksite soovitada mõnda head kuumakaitset?

Kristiina said...

Liina - tore, kui meeldis! :) Ojaa lõhn on tõesti vastupandamatu ja eriti mõnus on, et juuksed jäävad selle järgi ka lõhnama :)

Anonymous - Tere! Ise kasutan Got2b Guardian Angeli kuumakaitset, see on küll väga hea, ei jäta juukseid raskeks ega kleepuvaks ning on väga hea lõhnaga!
Välja näeb see nii http://www.gordonsdirect.com/schwarzkopf-got2b-guardian-angel-200ml.html

Anonymous said...

ostsin ka ühe potsiku kookosõli, kuid sinna pole peale kirjutatud külmpressitud õli, vaid lihtsalt 100% orgaaniline.. ehk siis kas see on sama asi? ja kui ei ole, siis kas see ei sobi juustel kasutamiseks?
muidu kiidan väga Su blogi, see mu üks lemmikutest :)

Kristiina said...

Aitäh sulle! :)
Juustele sobib ikka! Külmpressitud kookosõli on oluline söögitegemisel (asendades näiteks toidurasvad ala margariin). Kui tegemist on 100% orgaanilise tootega, siis on see igati kasulik ja kreemita/maskita julgelt! :)