Saturday, July 14, 2012

GLISS KUR versus ELVITAL

Tänane postitus tuleb teemal: minu kogemus ja arvamus Schwarzkopfi Gliss Kur versus L'oreal Elvital šampooniga.

Gliss Kur'i hair repair šampoon on mõeldud kuivadele ja väga kahjustatud juustele. Info pudelil lubab kuni 95% vähem juuste murdumist, rohkem vastupidamist ja sära.
L'oreali Elvital volume collagene šampoon on mõeldud õhukestele ja peadligi hoidvatele juustele. Info pudelil lubab tugevdada ja tõsta juuksejuurt ning lisada juustele tekstuuri.

Jutt pudelitel on alati nii paljutõotav, kuid kogemused on need, mis tegelikult räägivad.
Gliss Kuri ostsin ma siis, kui polnud veel katkisi juukseotsi maha lõiganud, ehk siis ca 3 kuud tagasi. Kui juukseotsad on kuivad ja katkised mõjub see kogu juuksestruktuurile. Selle šampooni (kasutasin ka palsamit) ostsingi eeldusel, et see muudab mu kuivad ja VÄGA kahjustatud juuksed siledamaks ja tugevamaks. Lootsin, mis ma lootsin, aga see lootus tõeks ei saanudki. Šampoon + palsam muutsid juuksed hästi libedaks, pärast pesu ja kuivatust hoidsid juuksed tohutult peadligi ning muutusid juba päev pärast pesu jälle rasuseks. Võibolla olid mu juukseotsad liiga katkised ja see pani ka kogu juuksepikkuses neid murduma, kuid mingit erinevust mina igatahes ei märganud. Juuksed vastupidavamad polnud. Kõige suurem miinus oligi selle šampooni puhul see, et juuksed muutusid liiga siledaks, mis pani omakorda nad väga peadligi hoidma ning lisaks see, et pead pidin pesema pea iga päev. Tervet pudelit ma ära ei suutnudki kasutada, kuna mitte mingeid plusse ma sellel ei näinud. Okei, juuksed tundusid veidi sirgemad, aga see oli ka kõik.

Kuna nüüd oli mu suurimaks mureks peadligi hoidvad juuksed, läksin poodi kohevust andvat šampooni  (ja palsamit) otsima. Valik osutus Elvitalile, kuna kunagi kasutasin Elvitali roosat sarja (ei mäleta täpselt, mis nimi sel olla võis..) ja sellega olin ma igatahes väga rahul. Lootused olid muidugi suured ja väga palju ma pettuma ei pidanudki. Kasutades šampooni + palsamit + fööni, sain väga mõnusad kohevad juuksed. Mõnikord, kui rohkem aega oli, kasutasin veel kohevust andvat vahtu ning tulemus oli super! Ainuke miinus võiks olla see, et palsamit tuleb kanda kogu juuksepikkusele, kaasaarvatud juurtele, mis tähendab aga seda, et juuksed muutuvad kiiremini mustaks. Õnneks sain piirduda üle päeva pesemisega. Muid muresid see šampoon ei tekitanud, tegi seda, mida lubas. Kasutasin kuni viimse tilgani ära ja julgen seda teistelegi soovitada. Eriti siis, kui juuksed on tõesti peadligi hoidvad ja oma väljanägemiselt rasused.

Järgmise postituse teema on ka valmis mõeldud, lisaks tahan jagada oma kogemust platsenta šampooniga.

Nüüd aga üks oluline küsimus: Kas keegi on kasutanud takja/riitsinusõli ka kulmudel? Mul nimelt on väga "õhukesed" kulmud. Ei teagi, kuidas seda kõige õigemini väljendada. Ühesõnaga ma sooviksin, et kulmud oleksid tihedamad. Nii et kas keegi on proovinud ja kuidas mõjunud on?

K.

7 comments:

Unknown said...

Mina olen Gliss Kur'i selle shampooni ja palsamiga üsna rahul. Kuigi nad ei ole just mu lemmikud. Kasutan vaid siis, kui midagi paremat käepärast ei ole. Kuigi just midagi väga erilist ei ole, aga vähemalt peseb juuksed puhtaks ja pärast palsami kasutamist on ka juuksed enam-vähem kammitavad(vahel on pärast juuste pesu mul lihtsalt juuksed kui üks suur-suur rastapats).

Kristiina said...

Eks see olenebki sellest, milline su enda juukse struktuur jm on. Mis ühele ei sobi võib teisele olla jällegi parim :)

Jessika ♥ said...

See postitus oli justkui mulle :) Kasutan gliss kur'i juba mingi pool aastat, ja olin siiamaani enamvähem rahul, sest juuksed jäävad tõesti sirged ja läikivad. Ainus mure oligi mul sellega, et juuksed on peadligi, aga ma ei oskanud seda arvata, et sampoon selles süüdi võib olla. Eks ma nüüd lippangi poodi ja proovin elvitali ;)

Õlide kohta olen päris palju lugenud ja enamasti on siiski öeldud, et ripsmetel ja kulmudel nad ei pidavat töötama. Aga ma ise proovinud ei ole, seega soovitan ikka endal ära proovida :))

Anonymous said...

Olen kasutanud riitsinusõli ripsmetel ja kulmudel igapäevaselt paar kuud eelmine aasta. Kasutasin seda meigieemaldajana, seega sai tõesti järjepidevalt kasutatud. Märkasin, et nii ripsmed kui ka kulmud läksid tumedamaks. (Olen blond ja kartulikoorevärvi karvadega:P) Tihedust juurde ei tulnud, pikkust küll. Aga näiteks kulme ei pidanud tavalisest tihedamini kitkuma vms. Ripsmetele mõjus küll hästi minu jaoks, aga ma kahtlen, kas saad sellega tihedamad kulmud. Tihedamaks üldse ei saa karvu (juukseid, ripsmeid jne) teha, sest karvanääpsude arv on ära määratud.. saab vähendada väljalangemist loomulikult, aga vaevalt kulmukarvad välja langevad.

Anonymous said...

Mina kasutan praegu enam vähem igapäevaselt riitsinusõli küüntel, ripsmetel ja kulmudel. Ripsmed on tihedamad ja pikemad, küüned kordades tugevamad, aga kulmude kohta ei oska suurt midagi öelda.. tundub, et nad on muutunud koos ripsmetega tumedamaks.. aga tiheduse kohta ma veel öelda midagi ei oska.

Kristiina said...

Jessu: mul on hea meel, kui postitus abiks oli! olen nüüd proovinud kasutada takjaõli kulmudel, aga veel liiga vähe aega vist, et tulemused ilmneksid.

anonymous1: ohh, tumedust tahaksin ma küll juurde just kulmudele, mul väga heledad..aitäh sulle selle kommentaari eest!

anonymous2: juba teine inimene, kellel muutusid kulmud tumedamaks, tuleb loota, et minul juhtub sama.. aitäh sulle! :)

Mannu said...

mina olen ka selle Gliskuri šampooniga väga rahul! pärast pesu niikuinii maskitan oma juukseid ja tulemus supersile ja -mõnus!