Wednesday, November 9, 2011

Kaks nädalat Duac Geliga

Alustan seekord näonahast. Alustasin siis natuke rohkem kui kaks nädalat tagasi Duac Geli kasutamist. Kohe pärast esimest kasutuskorda oli hommikul näonahk väga kuiv ja kulmude juurest koorus nahka maha. Punetus oli tunduvalt vähenenud. Pärast teist ja kolmandat korda olid otsaesised mügarikud peaaegu täielikult kadunud ja mingit punetust enam polnud. Vaid kolme korraga!! Pärast seda jätsin paar ööd vahele, kuna tegemist on siiski väga tugeva ravimiga minu naha jaoks. Kuna arst ütles, et kreemi võib panna ka dekolteele ja enne ma seda ei teinud, siis mõtlesin, et proovin. Umbes 4 päeva tagasi panin siis seda kreemi uuesti näonahale, eriti pöörasin tähelepanu lõuapiirile ja ka dekolteele. Hommikul ärgates oli nagu ikka nahk väga kuiv, aga sel korral punetus vähenenud polnud. Jätsin ühe öö vahele ja kui järgmisel hommikul üles ärkasin sügeles lõug ja rinnaesine kohutavalt. Ma ei saanud kohe aru, milles asi on, aga hiljem vaatasin, et nendele kohtadele on tekkinud punased ja krobelised laigud ja väikesed allergiapunnid. Kogu päev möödus meeletult piineldes, kuna need allergiapunnid sügelesid tohutult ja kogu keha oli kuum. Läksin ruttu apteeki, kuna mu perearst asub täitsa teises linnas ja apteeker andis mulle allergiarohtu ja ütles, et tõenöoliselt on see mu organismi reaktsioon Duac Geli vastu. Nüüd olen kolm päeva seda allergiarohtu söönud, olukord on veidi paranenud, aga mitte täielikult. Näonahk on ka väääga kuiv ka krobeline/kare. Ülivastik igatahes!! Algul olin juba vääga õnnelik, et see rohi nii ruttu mõjub ja suuremad probleemid kadusid, aga nüüdseks on see õnnetunne küll pühitud. Tundub, et see ravim ei olnud minu jaoks, mul on üsna õrn näonahk ja väga tundlik. Lisaks olen alati olnud üsna allergiline paljude asjade vastu. Nüüd ei jää muud üle, kui jälle sammud arsti juurde seada, aga kuna esimene käik võttis mul aega ligi 2 kuud, siis ma ei kujuta ettegi, millal nüüd jõuan.
Tahan tänada teid kõiki toetavate kommentaaride ja oma kogemuste jagamise eest, see on siiani olnud suureks abiks!

Juuste juurde tulles, siis olukord ei ole hea. Juuksurisse pole endiselt jõudnud ja juukseid tuleb meeletult. Pühapäeval kavatsen teha sibulamaski ja taaskasutusele tulevad ka platsenta ampullid. Fingers crossed :)

K.

6 comments:

Anonymous said...

kui juukseid tuleb meeletult, siis ehk peaksid shampooni vahetama ? osadel poe shampoonidel on liiga palju soolasid sees.

Anonymous said...

Mis tähendab üldse, et juukseid tuleb meeletult? Vb sa lihtsalt kujutad ette, no kui palju sul neid siis umbes tuleb? Näiteks võtame kasvõi pesemise ajal? Ütle umbkaudne arv vüiii midagi taolist.?

M said...

E.Arden 8hour nägu rasvaseks ei jäta ? Minu meelest liiga niisutav näonaha jaoks ja pole ju üldse näole mõeldud. Rikub naha normaalse niiskustasakaalu ära ja nahk harjubki koguaeg sellist niisutust saama.

Kuivaks teeb ta sellepärast, et ta on ikkagi GEEL. Geelil ja kreemil on vahe. Allergilise reaktsiooni puhul tuleks kindlasti ravimi kasutamine lõpetada. Allergia ei ole nalja asi. Kui see juba korda tuleb, siis tihti see ka jääb. Kindlasti võta allergia tablette nii kaua, kuni lööve kaob.
Soovitan lähiajal kindlasti uuesti arstile minna ja küsida mingit raviKREEMI, kuna sul on kuiv nahk ja midagi mitte nii kanget. Kuna Duac geel mõjus sulle juba paari päevaga, siis ei olegi sul vaja nii kanget ravi. Ma räägin, et ma määrin end juba 8 aastat ja ikka ei mõju. Õnneks on mu näonahk nende kangete asjadega juba väga harjunud ka. Aga meenub, et ka mina ei saa näiteks Skinoreni kasutada, tekitab samuti kuumatunde ja kiheluse.
Kui näonahk endiselt preagu edasi kuivab, võta kasutusele mõni spetsiaalselt näole meeldud nt. öökreem vms. Tavaliselt piisab ka kergest näokreemist, et taastada naha niiskustasakaal, kui seda regulaarselt kasutada. Ei ole vaja kohe mingeid ülirasvaseid tooteid.. ummistavad veel rohkem poore jne.

Vajad nõu või abi, võid mulle ka näiteks kirjutada: Piiksolen@hotmail.com

Lil' M.

Anonymous said...

Mina soovitaks selle näo allergia puhul apteegist soetatud aaloe geeli määrida(99,9% vist), see on põletikku vähendav! Endal ka kuiv ja aknele kalduv, kunagi kui päikesepõletus tekkis, sai ostetud ja siis proovisin ka näole natuke panna, ja täitsa toimis, st põletikku vähendavalt.

Kristiina said...

Anonymous: pesen kogu aeg kolme erineva šampooniga, nii et selles ei saa asi olla. Aga minu jaoks meeletu kogus on täpselt see, palju mul neid tuleb. Ehk siis iga kord pärast pesu on äravooluauk karvu täis, lisaks tuleb hiljem veel kammides samuti peotäis juukseid. Ja muidugi on ka iga päev põrandalt palju karvu kokku vaja korjata..

Geili ja Lil'M: õnneks piisas mul ainult allergiarohust ja kasutasin hommikuti clean&clear'i näokreemi. Aga aitäh teile mõlemale oma arvamuse avaldamise eest! :)

Anonymous: Aloe on tõesti väga hea, olen samuti seda põletiku vastu kasutanud :)

Liiina said...

Mina isiklikult soovitaksin näole panna jojobaõli. Sinu varasematest postitustest on selgunud, et oled kasutanud seda juustele, kuid ma ütlen, et see on ka (vähemalt minu puhul) suurepärane looduslik näonaha toode. Jojobaõli on kõige sarnasem inimese enda naharasule, seega imendub ta kiiresti ega jäta nahka rasvaseks. Sobib hästi vistrikulisele ja aknele kalduvale nahale. Üleüldse kasutan ma teda igal pool. Enne magama minekut hõõrun imevähe kulmudele ja ka ripsmetele, see aitab neid tihendada ja kasvu kiirendada. Näole tuleks õli samuti panna pigem vähem kui rohkem, suures koguses ei suuda ta ruttu imenduda.
Piisab, kui sa näpuotsa pudelil peal hoides pudeli korraks tagurpidi keerad ja siis selle, mis näpuotsale jääb, ühtlaselt otsesisele, põskedele lõuale määrid. Minu jaoks on see üks asendamatumaid tooteid, mida kasutan igal õhtul peale naha puhastamist. Teeb naha kuidagi selgeks, ühtlaseks ja klaariks ning niisutab ja on kõige selle juures ka looduslik :)