Friday, October 21, 2011

Wella Enrich hair ends elixir ja John Frieda

Nii lõpuks on aega midagi kirjutada :)
Alustan siis juustest (lõpupoole ka veidi mu näonaha olukorrast). Juuksurisse pole ma siiani jõudnud! 4 kuud hakkab täis saama juba varsti, oh appi. Õnneks otsad väga katki ei olegi, aga olen pidanud vahepeal ühe korra poevärviga värvima ja homme värvin uuesti poevärviga, sest praegune juuksetoon on kohutav. Kulunud ja välja kasvanud ja tundub nii hoolitsemata. Poevärvidega värvides olen ma millegipärast alati eelistanud Garnier'i värve ja seekord ostsin ka Garnieri värvi toonis tavaline tumepruun. Tegemist on ammoniaagivaba, jõhvikaekstrakti ja argaaniaõliga. Homme hakkan värvima :)


Nagu kõik teavad, siis kaubamajs olid vahepeal hullud päevad, sealt soetasin ma endale Wella enrich ends elixir'i ehk siis juukseotsi parandav eliksiir. See on üliüliüli hea!! Soovitan soojalt! Esimesel korral panin muidugi liiga palju ja juuksed jäid väga "rasvased" isegi kuivades, aga kui õigeid koguseid kasutada, on tõesti tulemus märgatav. Juukseotsad on palju pehmemad ja samas ka siledad. Lõhn on samuti väga meeldiv. Kui võrrelda seda eliksiiri Richi juukseotsa õliga, siis need on oma mõjult ja toimelt üsna sarnased, Rich ei jäta muidugi nii "õliseks", aga üldiselt on nad minu jaoks üsna ühel pulgal.
Käisin vahepeal ka Rootsis, kust ostsin endale John Frieda "brilliant brunette" šampooni ja palsami. Tagasi Eesti jõudes sain teada, et neid müüakse siin ka juba mitu aastat, selveris näiteks. Aga ma polnud enne näinud ja seega soovisin proovida. Tegemist on siis brünettidele mõeldud šampooni ja palsamiga, mis on kergelt šokolaadi-kohvi-kookose lõhnaga ja see lõhn jääb juustesse ka pärast juuste kuivamist. Ülimõnus! Need on sära andvad ja juuksestruktuuri siluvad. Olen nüüd lugenud selle brändi kohta, et mõnele ei sobi üldse, tekitab allergiat jm., või siis on täiesti keskpärane, aga samas mõned kiidavad taevani. Mina olen kasutanud neid nädal aega ja ütlen ausalt, et meeldib väga. Pesin eile pead ja juuksed on kuidagi sirgemad ning tunduvalt siledamad kui tavaliselt. Sirgendustange ma ei kasutanud, aga pole isegi vaja, sest juuksed on üsna sirged :) Väljalangemine on taas probleemiks tekkinud, aga ajan selle hetkel selle süüks, et pole ammu lõikamas käinud. Ühesõnaga juustega olen hetkel rahul ja uute toodetega ka.

Nüüd siis kurvema teema juurde - näonahk. Viimase kuu ajaga olen endiselt kasutanud Sebamedi tooteid näopesuks, puhastamiseks Physiogeli ja vahel ka Puhta looduse toonikut, piima. Lisaks kasutan nädalas kord või kaks Ingli pai savimaski, mis peaks ka üsna hea olema. Hetkeseis - meele kohtadelt on punnid kadunud, kuid alles on jäänud punased armid. Ehk siis nagu oleks punnid, aga tegelikult on jubedad armid :( Väga väga kole! Otsaesisel on endiselt punne, lisaks ka ülaseljal ja rinnaesisel. Lisaks on punnid tekkinud lõuale ja kaela ja lõualuu piirile (ma ei oska paremini kirjeldada). Punnid ei ole enam nii põletikulised, aga neid tekib ikkagi aina juurde. Töökaaslane soovitas mul proovida Garnier spot-on roll-on'i, seda olen igaks ööks peale pannud punnidele ja see tõesti veidi aitab. Meelekohale (kus nüüd ainult armid alles on) panin igaks ööks Lushi näogeeli, mis vist tõesti aitas põletikust lahti saada. Täna jõudsin lõpuks ometi ka arsti juurde, kahjuks ainult perearstile, kuna nahaarsti ajad on kuni uue aastani kinni..kohutav! Perearstilt sain HALVA uudise.. tegemist on aknega. Ma kogu aeg lootsin, et asi ei lähe nii kaugele, et need on kõigest punnid, aga kahjuks ei. Sain retseptiravimina Duac Gel'i ja kasutan täna öösel esimest korda. See ongi siis mõeldud kergete või mõõdukate akneprobleemide puhul ning see peaks vähendaba naha rasusust. Just lugesin infolehelt, et solaariumi kasutus tuleb viia miinimumini.. olen just 2 korda käinud, et äkki aitab punnide vastu, aga tuleb vist ära jätta. Lisaks käskis arst jätkata apteegikosmeetika kasutamist ja soovitas mineraal make-up'i. Mul on 1 mineral makeup toode - ELFi puuder.. aga ma pole uurinud kas see tõesti on ka 100% "mineraalne".

Kas te soovite teada, kuidas Duac gel mõjus/mõjub või jätkan ainult juuste teemadel? Kuna tegemist on aknega, siis ma arvan, et kirjutada oleks sellest veel üsna palju enne kui lahti saan :(

K.

12 comments:

;) said...

Blogi hakkasin mina lugema põhimõttega, et saada toodetest infot ning motiveerida endki juustele rohkem tähelepanu pöörama. Ning, kuigi mul näonahaga probleeme pole, siis usun, et võiksid siiski ka sellest edasi kirjutada, sest ehk leiavad paljud teised uut infot ja teadmisi.

Edu ka edaspidiseks!

Leelo said...

ikka võiksid kirjutada ka sellest kuidas Duac geel mõjub. Kellegi on kindlasti ka sellest abi :)

Kissu said...

Hihi. John Frieda brünettide sari on hästi hea, kui soovid sirget tulemust siis ma kasutasin brünettide šampooni ja sirgenavat palsamit ja tulemus oli wow. Šampoon on üldse selline hästi niisutav ja hea.
Ning garneri see punnipulk on üks parimaid!

Aga kirjuta ikka alati kõigest mida kasutad, mitte ainult juukse teemadel :)

Unknown said...

Täna just lugesin kellegi blogist, et aspiriinimask pidi aitama. Läksin suure hurraaga apteeki ja sain 2€ eest katmata aspiriini (peavad kindlasti olema katmata tabletid), purustasin nad ära (10tk), lisasin vett ja sidrunit pooleks (nii kumbagi 1 teelusikas) ja masseerisin näole. 15 minuti pärast pesin maha ja tulemus oli täitsa kena. Nii nagu seal blogis lubati, võttis maha punetust punnide ümber, tegi naha siledaks ja justkui ühtlustas arme.
Proovi, äkki sul aitab ka, lihtne ja odav mask. Ainuke asi, et seda ei tohi kuus üle 2 korra teha.

Muidu see Sebamed Clreaface vinnipulk on ka täitsa hea, nädalaga vähemalt tulemust näha küll, aga samas saab nii sagedasel kasutusel kiiresti otsa ka.

Maarja-Liis said...

Kirjuta kõigest. Mida rohkem postitusi, seda parem ja huvitavam meil on. Küüntest võid ka kirjutada muidugi.

Kristiina said...

Aitäh teile tagasiside eest!

Kissu: tahan nüüd selle sirgendava palsami ka ära proovida kindlasti! :)

Riina: olen ka sellest natuke kuulnud, aga nüüd kavatsen ka ära katsetada, aitäh sulle!

Kirsi said...

Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see Duac pleegitas mul voodipesu ära :S ja minul see ei mõjunud kuhugi poole - pigem läks asi hullemaks.

Kristiina said...

Jah infolehel on kirjas küll, et võib tõesti riideid rikkuda.. loodan, et mul mõjub natukenegi, ega enne ei tea, kui järgi pole proovinud :)

M said...

Heii .
Olen ka duac geeli kasutanud. Algul aitas, hiljem enam mitte. Soovitan küsida perearstilt differin geeli või kreemi. (Oleneb sellest kas sul on kuiv või normaalne nahk). Olen differini kaua kasutanud ja tõesti aitab. Need brünettidele mõeldud shampoon ja palsam tunduvad head. Ega ei oska nende hinda öelda ? Ole tubli. Ise olen juba 8aastat aknega võidelnud, nüüd alles hakkab üle minema. Solaarium ei ole akneravimitega üldse hea mõte, rikub nahka veel rohkem.

Jõudu, Lil' M.

Kristiina said...

Hei!
Kasutan selle ära ja kui otsa saab, siis uurin selle differini geeli kohta, suur-suur aitäh sulle! Olen lugenud su laserravi kohta, loodan, et see aitab sul! :)

Need John Frieda tooted olid Rootsis allahinnatud ja maksid 79seki, ehk siis umbes 8€, aga seda ma ei tea, palju need Eestis maksta võiksid..

M said...

Kindlasti uuri jah. :) Laserravi on aidanud ja ei ole ka. Sellessuhtes, et naha põletik on kadunud, armid pisemad ja rasueritus vähenenud. Aga punniline on ikka veel .. :/

Vaatasin eile John Frieda tooteid, kaupsis oli shampoon/palsam ka umb 8€ . ;)

Edu ! Lil' M.

Unknown said...

Mina loeks küll selle Duac geeli kohta hea meelega. Ise kasutan Skinoreni salvi, millega olen väga rahul, aga hea meelega loeksin veel erinevate akneravimite kohta.
Juhul, kui sa esimest korda kasutad akneravimit, siis ära paarikordse kasutuse järel veel käega löö, mina esimesel korral arvasin Skinorenist kah, et jama, aga kui arst teisel korral kah Skinoreni kirjutas, siis ma lihtsalt vaatasin, et aitas see, kui panin õpetusest vähem kreemi ja ühe korra päevas, ning siis ei kipitanud nägu jubedalt ega tekkinud justkui ravi ajal uusi punne juurde. Hästi segaselt mul kirja pandud kindlasti, aga loodan, et saad mõttest aru :). St, et mulle arst küll ütles, et kasutaksin oma rohtu 2x päevas ja pigistaksin tuubist nii 2cm riba, kuid mina leidsin, et see on ilmselgelt liiga suur kogus ja panen sellest vähem ning kui tunnen, et nahk ei kannata 2xpäevas rohtu välja, siis panen ainult ühe korra ja olen rahul oma nahaga, alati võiks olla parem, aga vähemalt ei ole koledaid punetavaid vistrikke näos, mille pärast end halvasti tunneksin.